SalesOnline Logo

SMG14005 SalesStore Banner Klantwaarde

OMG: Over het regie toekennen aan cliënten en medewerkers

ketnalisHoe kun je als leidinggevende of zorgprofessionals meer regie toekennen aan cliënten en medewerkers? Inge Oelen (Kentalis) en Jonnet Galle (Wakkere Zaken) delen in het boek OMG Zelfregie tips, inzichten, ervaringen en oefeningen om vorm te geven aan deze verandering.

Als je het zo belangrijk vindt, laat het me dan zelf doen.’ Hartenkreet van een professional, die precies aangeeft welke paradox in de zorg speelt. We maken momenteel grote veranderingen mee in de zorgsector. De manier waarop we de zorg nu organiseren is straks niet meer betaalbaar. Bovendien willen cliënten meer eigen invloed op de zorg die zij ontvangen. En professionals in de zorg willen hun beroep terug. In de sector groeit de roep om meer te kunnen werken vanuit eigen regie, verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Hier staan we voor een dilemma.

De verandering die nodig is, namelijk meer eigen regie bij medewerker en cliënt, kun je niet van bovenaf regisseren. Willen we deze verandering werkelijk, dan is de vraag hoe we al tijdens de verandering zelf meer regie toekennen aan cliënten en medewerkers. En hoe doe je dat dan, als leidinggevende of als zorgprofessional? Wat gebeurt er in een organisatie wanneer je inzet op autonomie, inspireren en loslaten?

In dit boek maken de auteurs je deelgenoot van hun zoektocht. Ze geven je een unieke en openhartige kijk in de praktijk van een grote zorginstelling die midden in deze verandering zit. Ze delen hun ervaringen en beschrijven voorbeelden van leidinggevenden en zorgprofessionals. Ze geven tips en oefeningen en stellen je de vragen die helpen om zelf vorm te geven aan de verandering. Over de auteurs Inge Oelen is regiodirecteur zorg bij Kentalis, een organisatie voor mensen die doof, slechthorend, of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis hebben. Centraal in haar handelen staat autonomie voor medewerkers en cliënten. Jonnet Galle begeleidt vanuit het netwerk Wakkere Zaken als zelfstandig professional al vele jaren teams en leidinggevenden in uiteenlopende organisaties bij het versterken van persoonlijk leiderschap en het vergroten van eigenaarschap en zelfregie.

Technische gegevens
Uitgeverij: ACCO Uitgeverij |Publicatiedatum: 16 november 2015 | Boek – Softcover | Editie 1 | Pagina's: 112 | ISBN: 9789462922891|

Bestellen
OMG Zelfregie is nu te bestellen via www.omgzelfregie.nl en via Uitgeverij Acco