SalesOnline Logo

SMG14005 SalesStore Banner Klantwaarde

Legaltree presenteert deel twee van de serie 'IE in Bedrijf'

legaltree-logoNa het recente succes van 'Handelsnamen en Merken' presenteert Legaltree Publishers 'Bescherming van ideeën': het tweede deel in de 8-delige reeks over intellectueel eigendom ('IE').

Geen naslagwerk voor in de bibliotheek, maar net als het eerste deel, een écht praktisch handboek voor ondernemers en bedrijven die geen risico's willen nemen als het gaat om de bescherming van hun intellectuele kapitaal. Juridische expertise in de taal van ondernemers 'IE in Bedrijf' is geschreven in begrijpelijke, zo min mogelijk juridische taal en staat vol met visueel ondersteunde voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de auteurs: Marjolein Driessen, advocaat/partner bij Legaltree en IE-specialist en Theo-Willem van Leeuwen, merkenjurist en eigenaar van merkenbureau Abcor.

Zij rekenen af met wijdverbreide misverstanden en geven tegelijk bruikbare en direct toepasbare tips aan ondernemers over de bescherming van hun intellectueel eigendom. Wordt een gouden idee als zodanig beschermd? Het tweede deel van de serie heeft als titel 'Bescherming van ideeën'. In dit deel gaan Driessen en Van Leeuwen in op de (on)mogelijkheden van ideeënbescherming, bijvoorbeeld via het auteursrecht. Het hoofdstuk over octrooirecht is geschreven door Europees octrooigemachtigde en octrooirechtspecialist Michiel Cramwinckel.

In duidelijke taal bespreken de auteurs hoe een idee ontstaat, hoe de waarde van een idee te herkennen, wat de voorwaarden zijn om bescherming te kunnen claimen en wanneer inbreuk wordt gemaakt op de betreffende IE-rechten.

Onmisbare gids
Het intellectuele eigendomsrecht is een bonte verzameling van wettelijke regelingen zoals merkenrecht, modellenrecht, auteursrecht, handelsnaamrecht en octrooirecht. Voor ondernemers is het vaak bijzonder ingewikkeld om de juiste weg te vinden in het oerwoud van wettelijke regelingen en deze optimaal toe te passen in hun bedrijf. "Hardnekkige misverstanden en foute adviezen zorgen voor tijdrovende en vooral dure juridische kwesties. Zonde, want het intellectuele eigendom van een onderneming kan bij een juiste bescherming en toepassing juist zeer waardevol zijn", aldus de auteurs.

Het boek is als eBook gratis te downloaden via www.ie-inbedrijf.nl . Een hardcopy versie is vanaf ongeveer 1 november a.s. te bestellen via Bol.com.