SalesOnline Logo

SMG14005 SalesStore Banner Klantwaarde

Dirk en DekaMarkt investeren in big data analytics

Edirkigenaar Detailresult Groep tekende voor daartoe een driejarig contract met big data analyticsbureau MIcompany. Doel is om de formules DekaMarkt en Dirk de komende jaren beter af te stemmen op (lokale) klantbehoeften.

Detailresult Groep gaat hiervoor de Retail Analytical Suite van MIcompany in gebruik nemen.Bart Oprel, CFO van Detailresult Groep, legt de keuze voor MIcompany uit in een persbericht: "Wij willen met MIcompany de data & analytics-competenties in onze eigen organisatie opbouwen. Met de Retail Analytical Suite krijg je zelf een gedetailleerd inzicht in het koopgedrag van onze klanten. Onze categoriemanagers kunnen volgen hoe trouw bepaalde klantgroepen zijn aan een merk en welke promoties onze klanten het meest op prijs stellen. Daarnaast heeft MIcompany een opleidingsschool voor training van onze medewerkers."

MIcompany heeft inmiddels met big data-analytics een aantal kansen geïdentificeerd voor Detailresult Groep om betere klantrelaties te ontwikkelen. Roland Tabor, partner MIcompany: ‘Door in het aanbod en uitingen beter in te spelen op individuele behoeften van klanten kun je ze stap voor stap meer aan je binden.’Tabor verwacht dat veel retailers de komende jaren zelf big data-competenties zullen opbouwen. Retailers komen om in de data, maar hebben tegelijkertijd nog weinig inzicht in het gedrag van hun klanten. Wanneer klantgedrag gekoppeld wordt aan gedetailleerde verkoopinformatie, kom je tot nieuwe inzichten. Hier liggen geweldige kansen voor retailers die zelf de analisten en data tot hun beschikking hebben. Het is eigenlijk bizar dat er anno 2016 nog steeds retailers zijn die hun data & analyse volledig buiten de deur leggen.’

189 winkels
Detailresult Groep NV omvat 189 DekaMarkt en Dirk van den Broekwinkels in Nederland. Deze bedrijven worden ondersteund door Detailresult Logistiek, productiebedrijven (slagerij en bakkerijen), Detailresult Services (ICT, administraties, HR en bouwbureau) en commercie. In totaal werken meer dan 19.000 medewerkers bij DetailResult Groep.